Bridgestone u Srbiji i Crnoj Gori

U našoj zemlji, Bridgestone je službeno prisutan od godine 2000, preko mreže svojih partnera koji sada pokrivaju celu teritoriju SCG.
Partneri na području SCG snabdevaju se preko Bridgestone Austria GmbH, sa sedištem u Beču, koja je jedna od firmi u vlasništvu Bridgestone Europe S.A. Bridgestone Europa S.A. je deo Bridgestone korporacije čije je sedište u Japanu.
Bridgestone Austria GmbH pored tržišta Srbije i Crne Gore snabdeva pneumaticima tržišta BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovačke kao i same Austrije.
Osim Bridgestone-a kao premium brand-a, u ponudi Bridgestone korporacije su i brand-ovi Firestone i Dayton, čiji je vlasnik Bridgestone.
Moto Bridgestone-a je služiti društvu s proizvodima superiornog kvaliteta, čemu je podređen i strateški pristup kompanije svakom tržištu u svetu, pa tako i našem. Porast udela na tržištu je usko povezan s kvalitetom proizvoda i pokazuje ambiciju Bridgestone-a da postane značajan činilac na tržištu pneumatika u SCG na duže vreme a na zadovoljstvo svojih sve brojnijih korisnika. .